2394 301832 & 694 945 8443              Ανακαλύψτε τις προσφορές μας
                 
Ποια είναι η σωστή χρήση του αντιηλιακού
antiiliako

Ποια είναι η σωστή χρήση του αντιηλιακού

sun cream min.jpg

Τα αντιηλιακά προϊόντα, είτε πρόκειται για κρέμες και λοσιόν, είτε για στικ ή σπρέι, μπορούν να μας βοηθήσουν να προστατεύσουμε το δέρμα μας από τον ήλιο και τον καρκίνο του δέρματος στο μακροπρόθεσμο. Ωστόσο, η αποτελεσματικότητά τους εξαρτάται από τον σωστό τρόπο χρήσης, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Τα αντιηλιακά περιέχουν διάφορα συστατικά, όπως οργανικά χημικά συστατικά που απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία, ανόργανα σωματίδια που αντανακλούν και απορροφούν την UV και οργανικά σωματίδια που απορροφούν το φως. Αυτά τα συστατικά λειτουργούν ως φίλτρα, εμποδίζοντας την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας στο δέρμα. Ωστόσο, δεν απορροφούν απεριόριστη ποσότητα UV, ανεξάρτητα από την ποσότητα που χρησιμοποιείται και τη συχνότητα επάλειψης.

Για να επιτευχθεί η μέγιστη προστασία, όλα τα αντιηλιακά πρέπει να παρέχουν ευρύ φάσμα προστασίας, δηλαδή να προστατεύουν τόσο από τη UVA ακτινοβολία (υπεύθυνη για τη γήρανση του δέρματος) όσο και από UVB ακτινοβολία (υπεύθυνη για τις ηλιακές εγκαύματα). Επιπλέον, πρέπει να είναι ανθεκτικά στο νερό (water resistant) και να έχουν SPF 30 ή υψηλότερο.

Τα αντιηλιακά σε μορφή στικ είναι ιδανικά για την εφαρμογή κάτω από τα μάτια, στα χείλη και στο πάνω μέρος των χεριών, ενώ τα σπρέι ή οι λοσιόν είναι πιο ευκολότερα στην εφαρμογή σε παιδιά και άνδρες, καθώς απλώνονται και απορροφώνται πιο εύκολα. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να λαμβάνουμε ειδικές προφυλάξεις κατά τη χρήση τους προκειμένου να εξασφαλίζουμε τη μέγιστη δυνατή προστασία.

Για να εφαρμόσετε ένα αντιηλιακό σε μορφή στικ, συνίσταται να το περάσετε τέσσερις φορές μπροστά και πίσω, καλύπτοντας κάθε περιοχή του δέρματος που θέλετε να προστατεύσετε. Αυτό εξασφαλίζει την επαρκή ποσότητα του προϊόντος. Στη συνέχεια, μπορείτε να το τρίψετε ελαφρά για να επιτύχετε ομοιόμορφη κάλυψη στο δέρμα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζετε αρκετή ποσότητα και καλύπτετε όλες τις εκθέσεις του δέρματος, όπως το πρόσωπο, το λαιμό, τα αυτιά, τα χέρια και τα πόδια.

Όσον αφορά τις λοσιόν και τις κρέμες, για να εξασφαλίσετε μέγιστη προστασία, συνιστάται να χρησιμοποιείτε τουλάχιστον ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού αντιηλιακού για κάθε χέρι και πόδι, και ένα ακόμα για να καλύψετε τον αυχένα, το πρόσωπο και τα αυτιά σας. Για να καλύψετε το υπόλοιπο σώμα, χρειάζεστε τουλάχιστον δύο κουταλιές της σούπας, ανάλογα με τον σωματότυπό σας.

Κατά την εφαρμογή, αφήστε το αντιηλιακό να απορροφηθεί καλά από το δέρμα πριν ντυθείτε ή έρθετε σε επαφή με το νερό, καθώς αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματικότητά του.

Τέλος, θυμηθείτε ότι η επαναλαμβανόμενη εφαρμογή του αντιηλιακού είναι σημαντική για τη διατήρηση της προστασίας. Ανανεώστε την εφαρμογή κάθε 2 ώρες ή μετά το κολύμπι, την ιδρώταση ή το σκούπισμα με πετσέτα, ακόμη και αν το αντιηλιακό σας είναι αδιάβροχο ή ανθεκτικό στο νερό. Επίσης, ανάλογα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, είναι σημαντικό να επαναλαμβάνετε την εφαρμογή αντιηλιακού ακόμα και αν χρησιμοποιείτε προϊόντα με υψηλή διάρκεια δράσης (π.χ. 12 ή 24 ώρες).

Για να επιτύχετε τη μέγιστη δυνατή προστασία από τον ήλιο και να προστατεύσετε το δέρμα σας μακροπρόθεσμα από τον καρκίνο του δέρματος, θα πρέπει να επιλέξετε ένα αντιηλιακό προϊόν ευρέος φάσματος με υψηλό δείκτη προστασίας (SPF) και να το εφαρμόζετε σωστά και τακτικά. Επίσης, αναζητήστε προϊόντα που είναι κατάλληλα για τον τύπο του δέρματός σας και λάβετε υπόψη τις ιδιαίτερες ανάγκες σας. Για παράδειγμα, αν έχετε λιπαρό δέρμα, μπορεί να προτιμάτε μια λεπτή υφή και μη λιπαρή σύνθεση που δεν προκαλεί αίσθημα βαρύτητας. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, μπορεί να είναι καλύτερο να επιλέξετε προϊόντα με υποαλλεργικές συνθέσεις και χωρίς παραπονία. Επιπλέον, αν είστε εκτεθειμένοι σε έντονη ηλιακή ακτινοβολία ή εκτίθεστε σε υδάτινα περιβάλλοντα, μπορεί να είναι καλή ιδέα να επιλέξετε προϊόντα που είναι αδιάβροχα ή ανθεκτικά στο νερό.

AELIA ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΣΑΣ! ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ - ΜΗΝ ΤΗ ΧΑΣΕΤΕ!

ekptosi 5 without background

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.