Η Laser Αποτρίχωση Σώματος βάζει τέλος στις συμβατικές μεθόδους αποτρίχωσης καταργώντας την επίμονη τριχωφυϊα γρήγορα, ανώδυνα και οριστικά. Με μόνιμα και άμεσα αποτελέσματα, πλήρως ανώδυνη εφαρμογή, για όλους τους τύπους δέρματος.

Το καλοκαίρι σίγουρα αργεί ακόμη. Εάν όμως θέλετε μέχρι τότε να έχετε απαλλαγεί οριστικά από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, πρέπει να δράσετε άμεσα!

Το φθινόπωρο αποτελεί την πλέον κατάλληλη εποχή για να ξεκινήσετε τις συνεδρίες για laser αποτρίχωση. Και όπως ήδη γνωρίζετε, υπάρχουν διάφοροι τύποι laser για την καταπολέμηση της τριχοφυΐας.

Σήμερα ωστόσο θα σταθούμε στο laser Alexandrite καθώς θεωρούμε ότι υπερτερεί έναντι των άλλων μεθόδων τόσο σε θέμα ασφάλειας όσο και αποτελεσματικότητας.

Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη μέθοδος στοχεύει τη χρωστική ουσία των τριχοθυλακίων και καταστρέφει το θύλακα της τρίχας χωρίς να προκαλεί ζημιά στο δέρμα που τον περιβάλλει. Το φως  που παράγει το λέιζερ, απορροφάται από τη μελανίνη που βρίσκεται στον θύλακα της τρίχας και με αυτόν τον τρόπο σταδιακά η τριχοφυΐα εξασθενεί.

Γιατί το Laser Alexandrite είναι η καλύτερη μέθοδος απαλλαγής από την τριχοφυία;

Οι περισσότερες μέθοδοι Laser θα μειώσουν απλά την ανάπτυξη της τρίχας. Με τη μέθοδο laser Alexandrite ωστόσο, υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα:

• Το βάθος που στοχεύει το λέιζερ Alexandrite είναι ίδιο με αυτό του θύλακα των τριχών. Είναι επομένως πιο αποτελεσματικό στην καταστροφή των ανεπιθύμητων τριχών.

• Το λέιζερ Alexandrite περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα από spot sizes (διάμετροι δέσμης λέιζερ) που σημαίνει ότι μπορεί να ‘σημαδεύσει’ περιοχές μεγαλύτερες από αυτές των άλλων λέιζερ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ταχύτερη θεραπεία με χαμηλότερο κόστος.

• Είναι ασφαλές και αποτελεσματικό ακόμα και σε δύσκολες περιοχές (π.χ. μπικίνι)

• Μεγάλη έρευνα από κριτικές πελατών υποδεικνύει ότι η θεραπεία με λέιζερ Alexandrite είναι πολύ λιγότερο επώδυνη συγκριτικά με άλλες μεθόδους λέιζερ.

Υπάρχουν επιπλοκές;

Η αποτρίχωση με Alexandrite είναι μια πολύ ασφαλής διαδικασία, με ιδιαίτερα χαμηλό ποσοστό επιπλοκών. Η πιο αξιοσημείωτη αντίδραση είναι ο αναμενόμενος ερεθισμός της περιοχής ή ένα πολύ ελαφρύ πρήξιμο, το οποίο υποχωρεί όμως μέσα σε λίγες ώρες.

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται;

Ο ακριβής χρόνος θα εξαρτηθεί από την περιοχή που θα εφαρμοστεί, καθώς και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της τρίχας που θα αφαιρεθεί (όγκος, χρώμα, υφή, πάχος).

Σημαντικό ρόλο διαδραματίζουν επίσης και ενδεχόμενες ορμονικές διαταραχές (π.χ. πολυκυστικές ωοθήκες). Συνήθως χρειάζονται από 8-12 συνεδρίες ανά 1,5 μήνα περίπου.

Για ποιο λόγο απαιτείται τόσος χρόνος;

Η διάρκεια των συνεδριών εξαρτάται από τον κύκλο ζωής της τρίχας.

Ο κύκλος ζωής της τρίχας έχει 3 φάσεις, την αναγενή, την καταγενή και την τελογενή φάση. Ο λόγος που χρειάζονται πάνω από μία συνεδρίες για λέιζερ αποτρίχωση, είναι επειδή το φως του λέιζερ απορροφάται μόνο από τις τρίχες που βρίσκονται στην αναγενή φάση. Ανά πάσα στιγμή, περίπου το 85% των τριχών βρίσκεται στην αναγενή τους φάση. Μια σειρά λοιπόν από συνεδρίες ανά 40-60 ημέρες θα καταφέρει να «πετύχει» όλες τις τρίχες στην αναγενή τους φάση και έτσι να καταστρέψει τον θύλακά τους οριστικά.

Πόσο γρήγορα φαίνονται τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή σχεδόν άμεσα, κάτι που θα διαπιστώσετε από την υφή της τρίχας.  Μετά από κάθε συνεδρία υπάρχει αισθητή μείωση της τριχοφυΐας ενώ οι τρίχες γίνονται πιο λεπτές και ανοιχτόχρωμες.

Υπάρχουν ενοχλήσεις;

Συνήθως όχι. Οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι αισθητικοί μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία με απόλυτη ασφάλεια. Οι ασθενείς συχνά δεν αισθάνονται καθόλου ενόχληση ή, στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί να νιώσουν μια ελαφρώς καυτή αίσθηση τσιμπήματος κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το λέιζερ Alexandrite έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματικό ακόμη και στην αφαίρεση λεπτότερων και πιο εξασθενημένων τριχών σε θεραπείες μικρότερης χρονικής διάρκειας. Κι αυτό γιατί περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο σύστημα ψύξης που αποτρέπει την επίδραση της θερμότητας που παράγεται λόγω του λέιζερ. Αυτό ισοδυναμεί με μια πιο άνετη θεραπεία, όπου ο ασθενής δε νιώθει την αίσθηση του καψίματος στο δέρμα του, φαινόμενο που συναντούμε συχνά στις άλλες μεθόδους αποτρίχωσης με λέιζερ.

Το τελικό αποτέλεσμα είναι βέβαιο πως θα ικανοποιήσει τόσο τον ιατρό όσο και τον ασθενή που θα αποκτήσει δέρμα εξαιρετικής υφής, απαλλαγμένο από κάθε είδους ανεπιθύμητη τριχοφυΐα.

Εάν το σκέφτεστε ακόμα, μπορείτε να επικοινωνήστε με ένα από τα εξελιγμένα δερματολογικά μας κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ώστε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Laser Alexandrite και να κλείστε ραντεβού με την ομάδα εξειδικευμένων επαγγελματιών μας.